A mára Magyarországon is egyre ismertebbé váló Bowen technikát Tom Bowen fejlesztette kis az ausztráliai, Victoria állambeli Geelongban. Tom Bowen mindig érdeklődéssel figyelte az embereket,  belső igénye volt, hogy enyhítse az emberek  fájdalmát, szenvedéseit. Nyilvánvalóvá vált az a képessége, hogy néhány egyszerű mozdulattal, könnyű manipulációval tudott segíteni mások fizikai problémáin.

Mr. Bowen minden előzetes képzés nélkül fejlesztette, finomította az általa alkotott technikát, s állandóan hangsúlyozta, hogy az ő munkája egyszerűen „Isten ajándéka”

Tevékenységének híre szájról-szájra járt, elképesztően elfoglalt ember volt – cementgyári munkáját hátra hagyva  saját klinikát nyitott, s szinte éjjel-nappal dolgozott.

Egy 1975-ös Victoria állambeli kormányzati felmérés szerint neki volt a legtöbb páciense az országban. Kb. 13000 embert  látott el egy év alatt úgy, hogy heti szünetekkel, átlagban mindössze 1-3 alkalommal kezelte őket. Mindezt 88%-os sikerrel!

Munkásságának fennmaradását, a Bowen technika nemzetközi elterjedését Oswald és Elaine Rentsch házaspárnak köszönhetjük.

Tom Bowen

Tom Bowen és Oswald Rentsch először 1974-ben, egy orvosi konferencián találkozott, itt kérdezte meg Mr. Rentsch Tom Bowent, tanulhatna-e tőle.

„Rendben, jöjjön el, tanítani fogom!” – hangzott a válasz.

Az ezt követő két és fél évben Ossie Rentsch tanulta és dokumentálta Mr. Bowen technikáját, majd végül Bowen titkárnőjének, Rene Horwoodnak a segítségével sikerült összeállítani egy Tom Bowen munkásságát összegző dokumentációt.

Tom Bowen 1982-es halálát követően, emlékének és kivételes munkásságának örök hálával adózva Oswald és Elaine Rentsch 1986-ban tartották meg az első Bowen-tanfolyamot, majd 1987-ben megalapították a Bowen Therapy Academy of Australia-t, és a módszert „BOWTECH – The original Bowen Technik” néven védjegyeztették.

Bowen technika – Edina Bowen – Győr

Share This