A BOWEN technika hatása kellemesen pihentető, a szervezet saját önszabályozó forrásainak felhasználásával segíti visszanyerni annak egyensúlyát. A kezelés gyengéd, precízen kivitelezett fogások sorozata – általában az izom eredésnél, tapadásnál vagy az izomhason átgördülve – , melyek között karakteres szüneteket tartunk.

A fogások közötti szünetek időt hagynak a testnek a kapott impulzus befogadására és feldolgozására. Tom Bowen a kezelőhelyiséget is elhagyta ilyenkor, hogy még a jelenlétével se befolyásolja ezt a folyamatot.

A  módszer hatékonyságát világszerte számos elégedett kliens visszajelzése, illetve a BOWEN technika iránt elkötelezett  orvosok és terapeuták eredményei támasztják alá.

Sokszor lehet eredményes egy-egy önállóan alkalmazott fogás is, de a legkielégítőbb hatást a BOWEN mozdulatok sorozatával érhetjük el. Már néhány fogássorozat is elegendő a pozitív hatás kiváltásához, ezért ez a technika nagyon egyszerű a kezelést végző személy és kifejezetten gyengéd a kliensek számára. Egy kezelés általában 15-50 percet vesz igénybe, amit ideális esetben egy hét múlva ismétlő kezelés követ.

Egy-egy BOWEN mozdulat nem több, mint egy néhány másodpercig tartó finom érintés – mialatt a kapott inger a szervezetben útjára indul. Ez az impulzus egy célzott információ az izomnak, inaknak, az idegrendszernek, hogy emlékeztesse azt eredeti  állapotára. A BOWEN technika célja ezért nem más, minthogy segítsen a testnek visszakerülnie a saját, természetes, harmonikus egyensúlyi állapotába.

Bowen Technika

Bowen technika – Edina Bowen – Győr

Share This