A Bowen-technika, másnéven Bowtech – egy összetett technika. A hozzánk fordulók nagy része jellemzően valamilyen váz- és izomrendszeri panasszal keres meg minket, de a módszer nem csak, és nem kizárólag mozgásszervi problémák kezelésére szolgál.

Nagyon mély, kiegyenlítő hatással van a neurális rendszerre, különösen a vegetatív idegrendszeri működésre, melynek hatásmechanizmusa napjainkig még nem tisztázott. Tehát a módszer nemcsak izmok és ízületek, de érző és mozgató idegek, belső szervrendszerek, sőt, a nyirokrendszer kezelési lehetőségeit is magában foglalja, s teszi mindezt olyan testbarát módon, hogy a kezeléseknek egy-két nagyon speciális esetet kivéve (pl: mélyvénás trombózis) nincs ellenjavallata.

A Bowen leginkább feszültségi állapotokat közömbösít a testben, ezért bármilyen probléma esetén alkalmazható. Korunk egyre specializálódó, és e specializálódást agyonreklámozó világában ez igen furcsának tűnhet, csakúgy, mint a Bowen technika minimalista felfogása, melynek szellemében minél nagyobb és több a probléma, annál kevesebb stimulációval, fogással dolgozunk. A kevesebb ebből a szempontból sokkal többet ér! Kezelés során csak azokat a mozdulatokat végezzük el, amelyekre az adott probléma megoldásához feltétlenül szükség van. Előfordulhat, hogy már az első kezelés után is jelentős javulás tapasztalható, de rendszerint egy 5-10 napos szünet után sor kerül egy ismétlő kezelésre, hogy megerősítsük a hatást. Krónikus, hosszabb ideje fennálló panaszok azonban hosszabb távú kezelést igényelhetnek.

Alkalmazása igen előnyös érzékeny állapotok kezelésénél, úgymint posztoperatív státusz, illetve rehabilitáció esetében, legyengült ágyhoz kötött betegeknél, újszülötteknél-csecsemőknél-kisgyermekeknél, eltérő korai fejlődésmenetűeknél, sérülteknél, fogyatékkal élőknél, tinédzsereknél, időseknél, fogászati beavatkozásoknál. Szintúgy kiválóan alkalmazható testüket sokat vagy akár professzionálisan használó embereknél, úgymint sportolóknál, tánc- és/vagy harcművészeknél, illetve egyéb nehéz fizikai munkát végzőknél.

A Bowen-technika egy új dimenziót nyit meg mindenki számára a testkezelések területén.

További fontos érdekességeket, információkat itt talál:

Magyarul
A Magyar Bowen Egyesület honlapján a 
www.bowen.hu 

Németül
Az Ausztriai Verein Österreichischer Bowen Practitioner honlapján a 
www.bowen-akademie.com
A Német Bowtech Deutschland eV honlapján a 
www.bowtech.de
vagy a Svájci Bowtech Verein Schweiz a honlapján a 
www.bowtech.ch

Angolul
Az Ausztrál Bowe Therapy Academy of Australia honlapján a 
www.bowtech.com

 


Bowen technika – Edina Bowen – Győr
Share This