Csecsemő- és gyermekgondozás, terhesgondozás, szülészet

 

A BOWEN-technika egy csodálatosan gyengéd terápia, egyedülálló és izgalmas lehetőségeket kínál az anya számára a fogantatástól kezdve a terhesség ideje alatt, szülés közben és után is.

Terhesség előtt: A BOWEN segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, a hormonok kiegyensúlyozásában és a fogamzás folyamatában.

Terhesség alatt: A BOWEN segíthet a hátfájás, a keresztcsont fájdalmak, gyomorégés vagy savas reflux esetén, valamint megkönnyíti a magzat méhen belüli helyes pozíciójának felvételét.

Szülés alatt: A BOWEN kiválthat hatékonyabb méhösszehúzódásokat, segítheti a placenta könnyebb leválását, a fájások közti szünetben segítheti az ellazulást.

Szülés után: A BOWEN segíthet visszaállítani a gerincoszlopot, keresztcsontot és medencét a terhesség előtti állapotba, elősegíti a tejtermelés beindulását és a tejelválasztás fokozását.

A Baba-Bowen kezelés lehetővé teszi, hogy a születési trauma miatt megrekedt öngyógyító mechanizmusok a babában újra beinduljanak. Különösen hatékony a születéskori sérülésből eredő gerinctraumák gyógyításában, lazítva a letapadt izmokat, felszabadítva a beszorult idegeket, úgy, hogy közben enyhíti az emésztőrendszeri problémákat is.

Mit kezelünk?
Mindent kezelhetünk, ami a babának kellemetlenséget okoz: szopási nehézség, hasfájás, reflux, bukás székrekedés, puffadás gyomorrontás nyugtalanság, alvásproblémák asztma, felső légúti megbetegedések (influenza és nátha) ferde nyak/merev nyak izombetegségek, sérülések, csípőízületi éretlenségek.

Share This